Przecław News

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej w Wiadomościach Przecławia.

Australijka nie może uwierzyć własnym oczom, oglądając bufet w Dubaju

Australijka nie może uwierzyć własnym oczom, oglądając bufet w Dubaju

Dubaj słynie ze swojej ekstrawagancji i nie ma lepszego pokazu misji tego popularnego turystycznego miejsca, aby wszystko było większe i lepsze niż ten hotelowy bufet.

Amerykańska gwiazda wróciła na scenę po raz pierwszy od czterech lat, aby zaśpiewać w jednorazowym występie z okazji wielkiego odsłonięcia hotelu Atlantis, The Royal Hotel.

W Atlantis The Royal – hotelu, w którym podobno Beyoncé zapłaciła 35 milionów dolarów australijskich za swój występ podczas jego wielkiego otwarcia w zeszłym roku – kryje się gastronomia.

Jest promowana jako „najbardziej wykwintna hala gastronomiczna na świecie” i chociaż trudno to stwierdzić na pewno, nie odwiedzając każdego bufetu na świecie, jestem skłonna w to uwierzyć. Śniadanie tutaj będzie kosztować około 120 dolarów (295 AED).

W nowym luksusowym hotelu Atlantis The Royal w Dubaju zaprezentowano bufet iftar o wartości 120 dolarów.

Podczas wypełnionej trasy zwiedzania dwóch kurortów Atlantis na powierzchni około 63 hektarów w ciągu zaledwie trzech dni spędzenie dwóch godzin na jedzeniu śniadania w formie bufetu wydawało się wygórowaną sumą pieniędzy – dopóki się nie dostałem.

Runda wstępna to pierwszy sygnał, że łatwo jest poczuć się przytłoczonym wyborem.

Jest tu piekarnia ze świeżym pieczywem i dziesiątkami różnych wypieków, delikatesy z szeroką gamą wykwintnych serów i wędlin oraz część sadownicza inspirowana ideą produkcji artystycznej, z sosami sałatkowymi przypominającymi laboratorium – tak na zachętę wymienić kilka. Kilka.

Gastronomia to duża hala gastronomiczna z kilkoma stanowiskami do gotowania na żywo, w tym pełną piekarnią. Zdjęcie: news.com.au

Śniadanie w formie bufetu będzie kosztować około 120 dolarów. Zdjęcie: news.com.au

Każde stanowisko do gotowania na żywo jest obsługiwane przez co najmniej jednego szefa kuchni, dzięki czemu dania można personalizować.

Jedno z naszych najpopularniejszych dań, jajka po benedyktyńsku, serwowane jest według upodobań gości – do wyboru 12-godzinna solona i wędzona pierś z indyka, wędzona 72-godzinna golonka cielęca wędzona 11-godzinna lub sześć -godzinnego wędzonego łososia atlantyckiego. Następnie smarujemy go musztardą i wędzimy przez godzinę.

READ  Film Poland – prezentuje polskie filmy międzynarodowej społeczności akademickiej. GUMed przyłącza się do inicjatywy | Aktualności

To Sad, oparty na założeniu, że produkcja jest sztuką. Zdjęcie: news.com.au

Restauracja The Greens serwuje dania kuchni indyjskiej i Azji Południowo-Wschodniej. Zdjęcie: news.com.au

Na miejscu znajduje się stacja skupiająca się na kuchni indyjskiej i Azji Południowo-Wschodniej, pizzeria oraz kawiarnia z własną palarnią.

Sekcja słodyczy posiada własny sklep z domowymi lodami, batonikiem Lollipop i wyrobami z topionej czekolady.

W dziale słodyczy znajduje się lodziarnia. Zdjęcie: news.com.au

Goście mogą delektować się dowolną liczbą smaków. Zdjęcie: news.com.au

Podobnie jak w przypadku zwykłego bufetu, goście zwiedzają i wybierają własne jedzenie z każdej stacji.

Ale siedzą też przy konkretnym stole i mają przydzielonego własnego kelnera, który uzupełnia napoje oraz wymienia sztućce i serwetki za każdym razem, gdy goście wstają po więcej.

Ze stolików przy oknach roztacza się wspaniały widok na słynną Dubajską Palmę Jumeirah.

W kurorcie zwanym rajem dla smakoszy, w którym znajdują się restauracje wyróżnione gwiazdkami Michelin i restauracje celebrytów, wiesz, że bufet jest dobry, gdy wszyscy, których spotykasz, którzy również pracują w ośrodku, zachwycają się nim.

Nawet Tom Allen, który ma angielskie korzenie i jest szefem kuchni w nagrodzonej gwiazdką Michelin restauracji Dinner by Heston Blumenthal, również mieszczącej się w Atlantis The Royal, zgadza się, że było to najlepsze śniadanie w formie bufetu, jakie zna.

Warto dodać, że bufet zaskakująco dobrze radzi sobie z alergiami i wymaganiami dietetycznymi, a każde danie jest wyraźnie oznakowane. Gastronomia oferuje dania bezglutenowe, bezorzechowe, wegetariańskie i wegańskie – w tym propozycje takie jak bezglutenowe rogaliki i wegańskie sery.

Jest też osobne stanowisko z żywnością wegetariańską i bezglutenową.

Restauracja czynna jest również w porze kolacji, której koszt wynosi około 130 USD (325 AED) za osobę.

Pisarz ten był gościem na Atlantydzie