Nadszedł czas, aby nadrobić zaległości w wiadomościach na temat corocznych wydarzeń i innych ciekawych atrakcji kulinarnych, które można zrobić w ten weekend i nadchodzące dni.
Ale najpierw poświęćmy trochę czasu w tym sezonie, aby pomyśleć o innych. Może mógłbyś wziąć udział w czymś, co może być tradycją twojej rodziny, na przykład dawać prezenty Toys for Tots lub przekazywać datki na jadłodajnię. Istnieje lokalna organizacja, która stara się nakarmić ludzi w Święto Dziękczynienia. Być może w tym roku zasługują na Twoją uwagę.
Jest to także sezon corocznych odpustów i jarmarków. Pomyśl o domowym jedzeniu i może nawet o prezentach.
Nic nie rozjaśnia ducha bardziej niż nowy napar, a Providence ma taki od Industrial Spirits. Na liście zabawnych znajdują się także ważne wiadomości sportowe i rocznicowe.
Wreszcie filtr do brody przeniósł się do nowej kuchni.
Potrzebne jest jedzenie na Święto Dziękczynienia
Ministerstwa społeczności Camp Street194 Camp St. w Providence to spiżarnia, która potrzebuje darowizn w postaci żywności na Święto Dziękczynienia i nie tylko. Poszukują indyków lub kart podarunkowych, farszu, ziemniaków instant, sosu żurawinowego, makaronu łokciowego, fasolki szparagowej, ziemniaków w puszkach, opakowań sosu z indyka, mieszanki kukurydzianej, bułek, miętówek po obiedzie, orzechów, pasztetów, soli i pieprzu. przyprawa do indyka. Przedmioty są szacowane do 17 listopada i mogą być dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach od 10:00 do 14:00. Darowizny finansowe można przesyłać do organizacji pocztą na adres PO Box 6006, Providence, RI 02940. Aby uzyskać więcej informacji, zadzwoń pod numer (401) 421-5474.
Kuchnia polska
Stowarzyszenie Miłość dla Kobiet Kościół Świętego Krzyża, na rogu ulic High i Clay w Central Falls, będzie gościć polską kuchnię w sobotę 18 listopada w godzinach od 11:00 do 14:00 lub do wyczerpania zapasów. W ramach wydarzenia można zjeść autentyczne, domowe polskie potrawy, takie jak pierogi z serem i kapustą, gołąbki, kapuśniak i kanapki z kiełbasą. Dostępne są także domowe słodycze i przetwory. Aby złożyć zamówienie w przedsprzedaży, odwiedź stronę internetową kościoła lub stronę na Facebooku. Zgłoszenia powinny przyjść wcześniej. Zobacz formularz zgłoszeniowy na stronie Strona Holy Cross PNCC Central Falls na Facebooku.
Firma browarnicza Shaysdon
Firma browarnicza Shaidzon Szósta rocznica będzie obchodzona w weekend 17–19 listopada pod adresem 141 Exhibition Road w West Kingston. Na miejscu dostępna będzie żywność z Alaina’s Alehouse (17 listopada), South County Barbecue (18 listopada) i Yagi Noodles (19 listopada). Nie zabraknie także muzyki na żywo. Ale co ważniejsze, wypuszczą na rynek Imperial Stout Sixth Anniversary, który będzie zawierał ziarna kawy z Seaworthy Coffee Roasters, łupiny ziaren kakaowych i śrutę kakaową z Gansett Craft Chocolate.
Dodatkowe godziny u Angelo’s
Restauracja Angelo Civita Farnese141 Atwells Ave., Providence, (401) 621-8171, angelosri.com, będzie otwarta dla wszystkich meczów Providence College Friar rozgrywanych w Providence, nawet w poniedziałki i wtorki, kiedy restauracja jest zwykle zamknięta. W sezonie, w dni meczowe, będą one czynne od godz. 16:00
Nowy szef kuchni
Giusto, 4 Commercial Pier, Newport, (401) 324-7400, giustoneport.comw hotelu Hammett ma nowego szefa kuchni. że to Williama Reitzela który ostatnio był szefem kuchni w Coast, ekskluzywnej restauracji w Ocean House, gdzie w 2022 roku otrzymał nominację do nagrody Best Chef of the Northeast od Fundacji Jamesa Bearda.
Wydanie Bourbona
Industrious Spirit Company (ISCO), zlokalizowana pod adresem 1 Sims Ave. w Providence, ogłosiła, że Blue Velvet Bourbon Blue Velvet, składający się w 100% z niebieskiej kukurydzy, leżakuje przez ponad dwa lata, co nadało mu oznaczenie „prostego” bourbona. Są butelkowane z zawartością alkoholu 90 lub 45% i będą sprzedawane za 54,99 USD w wybranych barach, restauracjach i sklepach monopolowych. Wydarzenie inaugurujące odbędzie się w ISCO 9 listopada o godzinie 17:00. Pierwsze 20 osób, które przybędą na przyjęcie, otrzyma wyjątkowy prezent – niebieskie aksamitne krawaty. Oprócz drinków i koktajli wieczorem odbędą się lekkie przekąski przygotowane przez No Rules, No Worries Experience, projekt kulinarny obejmujący globalne smaki od lokalnych dostawców autorstwa szefa kuchni Marka Lawlessa i dyrektor pokoju degustacyjnego ISCO Makayla Habershaw.
„Niezależny przedsiębiorca. Komunikator. Gracz. Odkrywca. Praktyk popkultury.”
More Stories
Polski Instytut Sztuki Filmowej powołuje nowego prezesa po dymisji Radosława Śmijewskiego
Joanna Lisowska – droga do sławy na polskiej scenie
Ogłoszono tytuły Dni Polskich na rok 2024