Jamie Oliver „mieszał” tę lasagne podczas swojej wizyty w Australii. Teraz mieszkańcy Sydney mają szansę tego doświadczyć.
Pierwsza restauracja lasagna w Melbourne, 1800 Lasagna, zawita do Sydney na jednonocną imprezę w Gowings Bar and Grill QT 19 czerwca.
Nigdy wcześniej nie słyszałeś o 1800 Lasagne? Cóż, to „w pewnym sensie idealna restauracja” – mówi wiek Główny krytyk restauracji Pisha Rudel. Był to także pierwszy przystanek słynnego szefa kuchni Jamiego Olivera podczas jego australijskiej trasy koncertowej Szef kuchni ostatni rok.
Jak sama nazwa wskazuje, głównym wydarzeniem jest lasagne. Rudel opisuje to jako „cholerny cud” z delikatnym makaronem, delikatnym beszamelem i sosem wieprzowo-wołowym, który jest „tak dobry jak wszystko inne”. [she’s] – To było gdziekolwiek.
Mieszkańcy Sydney skosztują swojego pierwszego popisowego dania tej zimy, kiedy szef kuchni Lasagna 1800, Joey Kellock, połączy siły z szefem kuchni Going, Seanem Connollym, aby przygotować czterodaniową ucztę na wyśmienite imprezy kulinarne.
Connolly, jak sam siebie określa „przyjazny staruszek” z Yorkshire, prowadzi kulinarne imperium restauracji hotelowych, rozciągające się od Esther w QT Auckland po The Wild Flower Bar & Dining w małym miasteczku Kilkere na środkowym wybrzeżu Nowej Południowej Walii.
Doświadczony szef kuchni dołącza do Gowings przed jego ponownym uruchomieniem w 2022 r., z estetyką luksusowej nowojorskiej steki.
W wyskakującym okienku Connolly utworzy serię przystawek, które będą towarzyszyć daniu głównemu i charakterystycznej lasagne Kellocka. Następny będzie deser.
Cena biletu 149 USD obejmuje bezpłatne napoje, począwszy od koktajli Campari, a następnie wino (lub piwo, jeśli wolisz).
To najnowszy z serii projektów szefów kuchni z Good Food Events. Nastąpiło to po wyprzedanej kolacji z legendą jedzenia z Melbourne Guyem Grossim i szefem kuchni Lany Alexem Wongiem w Quay Quarter Lane w Sydney oraz wspólnej kolacji, również wyprzedanej, pomiędzy Lee Ho Fookiem i Baba's Place w QT Melbourne.
Zanim lasagne 1800 dotrze do Sydney, 24 maja Good Food Events zorganizuje przejęcie hali gastronomicznej w wieży Quay Quarter podczas Vivid Sydney, z udziałem takich straganów, jak Christopher The (twórca słynnego ciasta arbuzowego Black Star Pastry) i Charlotte Rhee, autorka hitowej książki kucharskiej Złamanie serca.
Bilety na pop-up 1800 lasagne są już dostępne goodfoodevents.com.au.
Recenzje restauracji, aktualności i najgorętsze otwarcia prosto na Twoją skrzynkę odbiorczą.
Subskrypcja
Od naszych partnerów
„Niezależny przedsiębiorca. Komunikator. Gracz. Odkrywca. Praktyk popkultury.”
More Stories
Polski Instytut Sztuki Filmowej powołuje nowego prezesa po dymisji Radosława Śmijewskiego
Joanna Lisowska – droga do sławy na polskiej scenie
Ogłoszono tytuły Dni Polskich na rok 2024