Pub Brunswick niedaleko wodopojów przy Sydney Road przeszedł stary, ale nowy lifting dzięki zespołowi, który w zeszłym roku przyjął podobne podejście w przypadku The Royal Oak w Fitzroy North.
Odzyskując nazwę wygrawerowaną na zewnątrz budynku z lat 90. XIX wieku, The Sporting Club oferuje obecnie atmosferę i menu z dala od współczesnego życia pubowego, takie jak Charles Weston, którego nazwa pochodzi od skrzyżowania, na którym się znajduje.
Prowadzony przez celników Willa Benjamina, Cala Hitchensa, Ryana Cricka, Ollie Smitha i Guya Willsa, z których niektórzy biorą także udział w słynnym markizie Lorne Fitzroya, klub sportowy szczyci się charakterystyczną dla grupy mieszanką współczesnych sztuczek pubowych, rzemiosła doboru napojów i zrelaksowana, wyluzowana atmosfera.
„Nasze puby muszą nawiązywać do charakteru okolicy, zarówno pod względem historycznym, jak i tamtych czasów” – mówi współwłaściciel Ryan Creek. „W pewnym sensie ewoluujemy wraz z lokalnymi mieszkańcami”.
Designers Studio Co & Co (Rocco’s Bologna Discoteca, The Royston) przejęło niektóre elementy pubu z ruchu Arts and Crafts z końca XIX wieku i przekształciło je w oprawę z niestandardowymi, stonowanymi odcieniami dębu tasmańskiego i witrażami. Okna pochodzą od lokalnego producenta Fool’s Glass.
Narożny pub ma teraz duży, otaczający bar z przodu (jedna strona była wcześniej zakryta), dwie jadalnie, przytulny bar z kominkiem na tyłach (jeden z czterech) oraz rozległy ogródek piwny z rozsuwaną markizą, mogący pomieścić łącznie 450 osób.
Pomimo zmiany nazwy nie będzie to już bar sportowy.
„Chcieliśmy mieć przestrzeń, która będzie przyjazna dla wszystkich, a nie pub, w którym głośno uprawia się sport” – mówi Guy Wells.
W kuchni szef kuchni Scott Stephenson (również z The Royal Oak) i szef kuchni Cian Fenaughty (były członek Cutler & Co, Pinotta) delektują się daniami pubowymi, takimi jak kalafior po kijowsku, pikantne bułeczki wagyu i bułeczki koktajlowe z krewetkami. .
Stephenson twierdzi, że preferuje znane dania z subtelnymi akcentami. W tym celu serwuje małże w maśle Vadovan, grillowaną przepiórkę z plasterkiem cos caesar à la carte i spaghetti z papryką.
Na pokładzie jest też bardzo lubiany burger Rockling od markiza Lorne, a lunche w dni powszednie będą stanowić olbrzymią konkurencję w postaci trójwarstwowych kanapek klubowych za 25 dolarów. Chipsy ziemniaczane są podawane z sosem, curry Keena wkrada się do niektórych dań, a na deser jest budyń z chleba i masła.
Te motywy w stylu vintage pasują do króliczków w pokojach, które są wyłożone drewnianą boazerią i odważnie wzorzystymi dywanikami w bogatych odcieniach złota, rubinu i bzu, a ściany są równoważone oliwkową zielenią.
Ogólny efekt jest ciepły, ale znacznie jaśniejszy niż wcześniej, dzięki dużym świetlikom w jadalni i dodatkowym łukowym oknom z przodu.
Otwarte codziennie późnym popołudniem
27 Weston Street, Brunszwik, 03 9996 1869, sportingclubhotel.au
Recenzje restauracji, aktualności i najważniejsze otwarcia dostarczane na Twoją skrzynkę odbiorczą.
Subskrypcja
od naszych partnerów
„Chcę być miłośnikiem telewizji. Certyfikowany entuzjasta popkultury. Stypendysta Twittera. Student amator.”
More Stories
TRUE NORTH uruchomiła nową platformę marki „Life's Different After” w ramach kampanii Today the Brave
Pomiar mowy ciała Wiadomości o Mirażu
W trakcie testu | Rower Giant Revolt 2025 ma dodatkowe schowki w dolnej rurze i twierdzi, że zapewnia większy komfort