OHIO CITY, OH — Pochodzący z Toronto Nav Singh, kiedy po raz pierwszy przybył do północno-wschodniego Ohio, miał marzenie — otworzyć pizzerię. Ale to marzenie zmieniło się, gdy odwiedził przyjaciół w Memphis i odkrył prawdziwego południowego grilla.
Singh przez wiele miesięcy podróżował po zawodach w grillowaniu, aby uczyć się od najlepszych ekspertów kulinarnych w kraju, aby zrozumieć sekret tworzenia wędzonych mięs, które stały się jego obsesją. Następnie wrócił do północno-wschodniego Ohio, aby wyremontować pizzerię, którą wcześniej kupił do wędzenia grilla.
A oto jak Prawdziwy wędzony grill – wcześniej znana jako Ohio City BBQ – powstała.
Choć wciąż stosunkowo nowy dla smakoszy z Cleveland, Sing BBQ został wybrany przez czytelników jako jeden z 20 finalistów w wyszukiwaniu najlepszego grilla w północno-wschodnim Ohio przez cleveland.com w 2018 roku.
W tym roku, cleveland.comLepszy zespół niż Cleveland wyjący I Doradca podróży W rankingu nasi kulinarni eksperci zapytali również, gdzie znaleźć najlepsze żeberka w Krainie — i po raz kolejny na szczycie znalazł się Singh’s Bone Shop. Zgromadził również wystarczającą liczbę rekomendacji czytelników, aby zająć trzecie miejsce w końcowej ankiecie czytelników.
Pomimo trudnych chwil w ciągu ostatnich lat, Singh nadal jest dumny ze swojego grilla, w którym uczestniczy codziennie „od rana do wieczora”.
Covid – wraz z problemami z łańcuchem dostaw i barierami kadrowymi – zebrał niewielkie żniwo operacyjne, podobnie jak w przypadku innych restauracji w NEO.
Ale to była długa i kontrowersyjna walka prawna między Miasto grilla w Kolumbii i Ohio City BBQ w związku z domniemanym naruszeniem znaku towarowego, które spowodowało ogromne straty.
Singh mówi, że zarejestrował markę „Ohio City BBQ” i otworzył ją ponad dwa lata przed tym, jak City BBQ założyło swój pierwszy sklep w Greater Cleveland. Ale bitwa sądowa, w której Singh mówi, że walczył z niewielką armią prawników korporacyjnych, była trudna i kosztowna. W końcu zgodził się na zmianę nazwy swojego sklepu. Powiedział, że ten ruch kosztował go „więcej biznesu, niż mogę sobie wyobrazić”, głównie w postaci dezorientacji klientów.
„Spędziłem dużo czasu, zmieniając nazwę w mediach społecznościowych i wpisach na Yelp, TripAdvisor i Google – i ze wszystkimi usługami dostawy. Ale nie pomyślałem o takich rzeczach jak Alexa i Siri i podobnych aplikacjach. zapytaj ich teraz, gdzie jest Ohio City BBQ… Powiedzą, że jesteśmy zamknięci na stałe.
„Nie wiedziałem, kiedy zgodziłem się, że zmiana nazwy spowoduje tyle zamieszania. Sprzedaż była tak niska, a koszty tak wysokie, ponieważ musiałem zmienić nazwę wszystkiego. Ale życie toczy się dalej, jest w porządku”.
Pomimo swojej frustracji Singh uważa, że jego jedzenie wciąż mówi samo za siebie. Nadal korzysta z oryginalnych receptur, które opracował ze swoim oryginalnym mistrzem Eddiem J.. i nadal tworzy od podstaw własne sosy – Sweet & Smoky, Hotter than Hell, Bold & Gold.
„Postawiliśmy na prostotę. Nie dodaliśmy wiele do nowego menu. Konsekwencja i prostota są kluczem do mojego jedzenia, a Cleveland do tej pory nas wspierał.”
Jedyny oszust Singha: „Dodaliśmy owoce morza, ponieważ otrzymywałem na nie wiele zamówień od klientów. To skłoniło mnie do zakupu nowej patelni, aby chronić się przed zanieczyszczeniem krzyżowym”.
„Nadal zdecydowanie moje żebra, żeberka i żeberka są moją największą sprzedażą” – powiedział ze śmiechem. „Kiedy skończą nam się żebra, mamy kłopoty”.
Weekendy to dni, w których klienci mogą być rozczarowani.
„Klienci wychodzili, bo skończyły nam się żeberka, krzycząc:„ Jak w sklepie z grillem może zabraknąć żeberek? Ale prawda jest taka, że na wędzarni możemy ugotować tylko tyle. Mięso gotuje się przez cztery godziny, więc jestem ograniczony tym, ile mogę zrobić.
Klienci, którzy przyjadą późno w ciągu dnia i przegapią żeberka, mają możliwość spróbowania słynnych polskich chłopców Singha lub szeregu przystawek z mostka lub szarpanej wieprzowiny, w tym makaronu i sera z mostkiem lub świeżo upieczonych frytek nadziewanych szarpaną wieprzowiną i serem sos.
Singh zaczyna swój dzień przed wschodem słońca, przygotowując wędzarnię i mięso do gotowania, a następnie spędza poranek na przygotowaniu świeżych dodatków na ten dzień, uważnie obserwując mięso, aby się nie rozgotowało. Popołudnia spędzane są przed domem, dbając o to, by klienci byli dobrze odżywieni i zadowoleni.
„Jestem tutaj codziennie od rana do wieczora. Ale to było moje marzenie i pomimo wszystkich wyzwań, jakie przyniosły ostatnie lata, to jest moje spełnienie marzeń. „Mogę spojrzeć każdemu w oczy i wiem, że jedzenie, które tam wkładam, to najlepsze, co mogę zrobić”.
„Utrzymuję wszystko świeże. Nie gotuję rzeczy i nie przechowuję ich przez dzień lub dwa. I nie zamrażamy rzeczy. Gotuję tyle, ile mogę, i sprzedaję to świeże. Najważniejsza jest jakość i to jest na czym się skupiamy”.
„Niezależny przedsiębiorca. Komunikator. Gracz. Odkrywca. Praktyk popkultury.”
More Stories
Polski Instytut Sztuki Filmowej powołuje nowego prezesa po dymisji Radosława Śmijewskiego
Joanna Lisowska – droga do sławy na polskiej scenie
Ogłoszono tytuły Dni Polskich na rok 2024