Naukowcy Jonathan Napier i Cathy Martin pamiętają, kiedy potrzebowali uzbrojonych strażników i wysokich murów, aby chronić swoje miejsca badań.
Genetycznie modyfikowane rośliny spożywcze były celem aktywistów zainteresowanych inżynierią genetyczną.
Ale surowe przepisy regulujące ich uprawy szybko się zmieniają
Podobnie jak definicje tego, co nazywa się genetycznie zmodyfikowaną żywnością, a co nie.
Co to może oznaczać dla twojego talerza obiadowego?
I czy naukowcy nauczyli się czegoś z gorących debat wokół GM na temat lepszego angażowania obywateli w decyzje dotyczące ich badań?
Goście
Szymon Boral
Pierwszy Asystent, zaangażować
członek, Rada ds. Bioetyki Nuffield
Profesor Michael Jones
Profesor biotechnologii rolniczej
Utworzenie Centrum Biotechnologii Rolnej Australii Zachodniej
Profesor Cathy Martin
świat roślin
Centrum Johna Innesa, Wielka Brytania
Profesor Jonathan Napier
Inżynier botanik i metabolizm
Rothamsted Research, Wielka Brytania
Umieść tweeta
Więcej informacji
Biofortyfikowane pomidory oferują nową drogę do wystarczającej ilości witaminy D (Natura, 2022)
Modyfikacja CRISPR roślin i zwierząt dostaje zielone światło w Australii. Co teraz? (2019)
Technologia genetyczna (precyzyjna hodowla) Rachunek (Zjednoczone Królestwo)
Australijski system regulacji technologii genów
Jennifer Doudna, twórczyni CRISPR, omawia etykę edycji genów
Czy zwierzęta są szczęśliwsze? Edycja genów na farmie (2017)
„Chcę być miłośnikiem telewizji. Certyfikowany entuzjasta popkultury. Stypendysta Twittera. Student amator.”
More Stories
TRUE NORTH uruchomiła nową platformę marki „Life's Different After” w ramach kampanii Today the Brave
Pomiar mowy ciała Wiadomości o Mirażu
W trakcie testu | Rower Giant Revolt 2025 ma dodatkowe schowki w dolnej rurze i twierdzi, że zapewnia większy komfort