Pub Brunswick niedaleko wodopojów przy Sydney Road przeszedł stary, ale nowy lifting dzięki zespołowi, który w zeszłym roku przyjął podobne podejście w przypadku The Royal Oak w Fitzroy North.
Odzyskując nazwę wygrawerowaną na zewnątrz budynku z lat 90. XIX wieku, The Sporting Club oferuje obecnie atmosferę i menu z dala od współczesnego życia pubowego, takie jak Charles Weston, którego nazwa pochodzi od skrzyżowania, na którym się znajduje.
Prowadzony przez celników Willa Benjamina, Cala Hitchensa, Ryana Cricka, Ollie Smitha i Guya Willsa, z których niektórzy biorą także udział w słynnym markizie Lorne Fitzroya, klub sportowy szczyci się charakterystyczną dla grupy mieszanką współczesnych sztuczek pubowych, rzemiosła doboru napojów i zrelaksowana, wyluzowana atmosfera.
„Nasze puby muszą nawiązywać do charakteru okolicy, zarówno pod względem historycznym, jak i tamtych czasów” – mówi współwłaściciel Ryan Creek. „W pewnym sensie ewoluujemy wraz z lokalnymi mieszkańcami”.
Designers Studio Co & Co (Rocco’s Bologna Discoteca, The Royston) przejęło niektóre elementy pubu z ruchu Arts and Crafts z końca XIX wieku i przekształciło je w oprawę z niestandardowymi, stonowanymi odcieniami dębu tasmańskiego i witrażami. Okna pochodzą od lokalnego producenta Fool’s Glass.
Narożny pub ma teraz duży, otaczający bar z przodu (jedna strona była wcześniej zakryta), dwie jadalnie, przytulny bar z kominkiem na tyłach (jeden z czterech) oraz rozległy ogródek piwny z rozsuwaną markizą, mogący pomieścić łącznie 450 osób.
Pomimo zmiany nazwy nie będzie to już bar sportowy.
„Chcieliśmy mieć przestrzeń, która będzie przyjazna dla wszystkich, a nie pub, w którym głośno uprawia się sport” – mówi Guy Wells.
W kuchni szef kuchni Scott Stephenson (również z The Royal Oak) i szef kuchni Cian Fenaughty (były członek Cutler & Co, Pinotta) delektują się daniami pubowymi, takimi jak kalafior po kijowsku, pikantne bułeczki wagyu i bułeczki koktajlowe z krewetkami. .
Stephenson twierdzi, że preferuje znane dania z subtelnymi akcentami. W tym celu serwuje małże w maśle Vadovan, grillowaną przepiórkę z plasterkiem cos caesar à la carte i spaghetti z papryką.
Na pokładzie jest też bardzo lubiany burger Rockling od markiza Lorne, a lunche w dni powszednie będą stanowić olbrzymią konkurencję w postaci trójwarstwowych kanapek klubowych za 25 dolarów. Chipsy ziemniaczane są podawane z sosem, curry Keena wkrada się do niektórych dań, a na deser jest budyń z chleba i masła.
Te motywy w stylu vintage pasują do króliczków w pokojach, które są wyłożone drewnianą boazerią i odważnie wzorzystymi dywanikami w bogatych odcieniach złota, rubinu i bzu, a ściany są równoważone oliwkową zielenią.
Ogólny efekt jest ciepły, ale znacznie jaśniejszy niż wcześniej, dzięki dużym świetlikom w jadalni i dodatkowym łukowym oknom z przodu.
Otwarte codziennie późnym popołudniem
27 Weston Street, Brunszwik, 03 9996 1869, sportingclubhotel.au
Recenzje restauracji, aktualności i najważniejsze otwarcia dostarczane na Twoją skrzynkę odbiorczą.
Subskrypcja
od naszych partnerów
„Chcę być miłośnikiem telewizji. Certyfikowany entuzjasta popkultury. Stypendysta Twittera. Student amator.”
More Stories
Trzeba wierzyć w szaloną historię największych liczb Tetris na świecie
Uniwersytet Yale promuje badania nad zrównoważonymi paliwami zasilanymi energią słoneczną
Samsung Electronics powraca do tętniącego życiem Sydney w ramach odnowionej współpracy – Samsung Newsroom Australia