Przecław News

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej w Wiadomościach Przecławia.

Badanie sugeruje, że osoby z cukrzycą, które w nocy spożywały mniej przetworzonej żywności, mogą żyć dłużej

Badanie sugeruje, że osoby z cukrzycą, które w nocy spożywały mniej przetworzonej żywności, mogą żyć dłużej

Nowe badanie pokazuje, że osoby z cukrzycą, które w nocy jedzą mniej przetworzonej żywności, mogą żyć dłużej. Badanie zostało opublikowane w The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Pory posiłków powinny być zgodne z zegarem dobowym – naturalnym procesem wewnętrznym, który reguluje cykl snu i czuwania i powtarza się co 24 godziny. Wyniki zdrowotne cukrzycy można poprawić, jeśli niektóre pokarmy są spożywane o różnych porach dnia. „Zaobserwowaliśmy, że spożywanie ziemniaków rano, produktów pełnoziarnistych po południu, warzyw i mleka wieczorem oraz ograniczanie ilości przetworzonego mięsa wieczorem wiązało się z poprawą długoterminowej przeżywalności osób z cukrzycą” – powiedział dr Qingrao Song. … Uniwersytet Medyczny Harbin w Harbinie, Chiny.

„Wytyczne żywieniowe i strategie interwencyjne w przypadku cukrzycy powinny uwzględniać czasy optymalnego spożycia żywności w przyszłości” – dodał. Naukowcy przeanalizowali dane 4642 osób z cukrzycą z National Health and Nutrition Examination Survey, aby określić ryzyko zgonu z powodu chorób serca.

Odkryli, że osoby chore na cukrzycę, które rano jadły ziemniaki lub warzywa skrobiowe, po południu produkty pełnoziarniste, a wieczorem ciemniejsze warzywa, takie jak warzywa, brokuły i mleko, rzadziej umierały z powodu chorób serca. Osoby, które wieczorem jadły dużo przetworzonego mięsa, częściej umierały na choroby serca. (Ani)

(Ta historia nie została edytowana przez personel Devdiscourse i jest automatycznie generowana z udostępnionego kanału.)

READ  Jak widzisz „blask Da Vinci” rozświetlający w tym tygodniu sierp księżyca?