MasterChef nie obawia się upuszczenia twojego jedzenia na podłogę, co prawie przydarzyło się zawodnikowi Pete’owi podczas poniedziałkowego odcinka.
Domowy kucharz wyjmuje z piekarnika tacę pełną ośmiornic tylko po to, by upuścić całość na podłogę.
Wygląda świetnie, ale kiedy idzie usunąć schody, ścina róg ściany, prawie całkowicie tracąc przyczepność schodów.
Twarz Mel mówi wszystko – byłem zdezorientowany bliskością śmierci, której właśnie byłem świadkiem.
Na szczęście Pete łapie schody i nie pozwala im spaść.
Zostawił Pete’a z niesamowitą tacą ośmiornicy i jest z tego powodu bardzo szczęśliwy.
„Byłem pod wrażeniem ośmiornicy, była doskonale ugotowana, a jej smak jest niesamowity” – powiedział do kamery.
Poniedziałkowe wyzwanie serwisowe odbywa się w Three Blue Ducks w URNBSURF Melbourne, którego właścicielem jest Andy Allen z MasterChef.
Obok pierwszej grupy fali w Australii pozostałych dziesięciu zawodników jest podzielonych na drużyny.
W zespole Blue Surf Pete, Depinder Scott i Sabina są z Captain Elise – i muszą pracować z owocami morza. Drużyna Green Turf z Kishwar, Minoli, Tommy i Linda jest prowadzona przez Justina i musi pracować z mięsem.
Walczą o szansę na zdobycie drogi do największego wyzwania immunologicznego, jakie MasterChef Australia kiedykolwiek widział. Mają trzy i pół godziny na zaplanowanie, przygotowanie i ugotowanie wspólnych przystawek, dwóch wspólnych dań głównych i dwóch wspólnych przystawek dla 80 osób, plus dżokej i milę.
Zespół Turf decyduje się na menu inspirowane Bliskim Wschodem. Minoli jest odpowiedzialny za pikantne żeberka jagnięce, pikantny laban i przystawkę tabbouleh, Tommy bierze kurczaka na węgiel drzewny, keeshwar robi policzki mięsne ras el hanout na drugie danie główne, baba ghanoush i boczek podpłomyka, a Linda robi płatki zbożowe sałatka z glazurowaną pieczoną dynią.
Zespół Surfa czerpie inspirację z Meksyku, gdzie Pete je duszoną ośmiornicę, rodzaje pieczonej w całości flądry i krewetki nadziewane sosem, Depinder proponuje zielony meksykański ryż z grillowanym ananasem z jednej strony, a Sabina przygotuje przypaloną kukurydzę z ketchupem z tamaryndowca.
„Niezależny przedsiębiorca. Komunikator. Gracz. Odkrywca. Praktyk popkultury.”
More Stories
Polski Instytut Sztuki Filmowej powołuje nowego prezesa po dymisji Radosława Śmijewskiego
Joanna Lisowska – droga do sławy na polskiej scenie
Ogłoszono tytuły Dni Polskich na rok 2024