Louise Allingham dla Daily Mail Australia
00:22 20 marca 2023, zaktualizowano o 00:22 20 marca 2023
- Bar w Wielkiej Brytanii dzieli barmana z czerwonymi flagami
- Wielu było oburzony zarzutami
Barmani ujawnili największe czerwone flagi, na które klienci muszą zwracać uwagę przy zamawianiu piwa.
Kelnerzy z brytyjskiego Pins Social Club w Liverpoolu wymienili rzeczy, których barmani nigdy nie powinni robić, w tym używanie kubka do nabierania lodu i nalewanie napoju do ciepłego kubka prosto ze zmywarki.
Powiedzieli również, aby uważać na kelnerów, którzy używają ołowianych miarek, opierają się o bar i kładą ręce na krawędzi szklanki.
Udostępnili „czerwone flagi” w serii filmów, które wywołały gorącą dyskusję wśród widzów.
Wielu krytykowało lokal za to, że nie pozwalał swoim pracownikom opierać się o bar, podczas gdy większość zgadzała się, że używanie szklanki do zbierania lodu było „obrzydliwe” i „niehigieniczne”.
Przewiń w dół, aby zobaczyć wideo
w TikToku Sekcjabarmani w Pins Social Club powiedzieli, że kelner dotykający kubka z napojem do paczki lodu to wielka czerwona flaga.
Komentatorzy szybko się zgodzili, a jeden powiedział: „Jedno z najbrudniejszych miejsc w barze lub restauracji, jeśli lód jest dobry!”
Inny dodał: „Jeśli pęknie szklanka, cały lód zniknie”.
Trzeci odpowiedział: „Zawsze używaj łyżki do lodu”.
Drugą czerwoną flagą było użycie stalowych kubków miarowych lub „jeggerów” do nalewania napojów, które zdaniem widzów mogą wyglądać „skąpo”, podczas gdy inni komentowali, jak barman wlewał napój do kubka.
Jeśli widzisz barmana używającego tej analogii. Jestem na zewnątrz. Nie ma to jak nalewanie przez barmana ze starej szkoły… to są prawdziwe drinki” – powiedział jeden z nich.
„Również kiepskie nalewanie, nigdy nie wlewaj swojego shota do szklanki” – zauważył jeden z nich.
Jednak nie wszyscy zgodzili się z tym, ponieważ niektórzy twierdzili, że jiggery są przydatne do prawidłowego zbilansowania mieszanego napoju, podczas gdy inni zauważyli, że są przydatne podczas nauki robienia koktajli.
„Barmani, którzy interesują się rzemiosłem i tworzą dobrze wyważone, spójne koktajle, używają jeggerów” – argumentował jeden z nich.
„Używanie małej miarki to nie czerwona flaga, to konsystencja, która oznacza, że nie przelejesz ani nie przelejesz. Dobre dla klienta i biznesu” – napisał inny.
Trzecią czerwoną flagą było nieużywanie serwetek lub podstawek pod napoje, ale wielu kwestionowało to twierdzenie, a niektórzy barmani twierdzili, że nauczyli się czegoś przeciwnego.
Pewien mężczyzna powiedział: „Nienawidzę drzemek”.
„Powiedziano mi, że Stemware nie potrzebuje drzemki” — wspomina trzeci.
Czwartą czerwoną flagą było podawanie napojów w ciepłym kubku prosto ze zmywarki, ponieważ może podnieść temperaturę napoju.
w podążaniu SekcjaPracownicy Pins Social Club wymienili więcej czerwonych flag, aby zwrócić uwagę na barmanów opierających się o ladę.
„Czas na chudnięcie, czas na sprzątanie” – głosi klip, ale wielu pracowników barów skrytykowało to twierdzenie.
Jeden z nich powiedział: „Zrobił to kierownik, który spędza połowę swojej zmiany siedząc przy biurku”.
„Czas na sprzątającą próżnię”, powiedział dookoła ze stałym znakiem zatrudnienia, inny zażartował.
Trzeci narzekał: „Pozwól mi oprzeć się o bar, jesteśmy na nogach dłużej niż ktokolwiek inny”.
Kolejną czerwoną flagą było ignorowanie klientów, a trzecią było, gdy serwer kładł ręce na krawędzi szklanki.
’O mój Boże! Ręce na krawędzi rzeczy! Dziękuję! Robi to miejscowy kelner i to mnie wkurza! skomentowała jedna kobieta.
Barmani wkradający się w „męty” koktajlu, jak powiedzieli, nie są dozwolone, tak jak w przypadku „odtłuszczania” kufla, gdy kelner używa słomki do usunięcia nadmiaru piany z wierzchu piwa.
Te dwa filmy miały łącznie ponad 2,7 miliona wyświetleń i wywołały wiele komentarzy.
„Jeśli dam kufel z gorącym kubkiem”, odpowiedział jeden, „nie zapłacę”.
Inny wykrzyknął: „O mój Boże, byłem tak przygnębiony, widząc to wszystko”.
„Wielkie nie, nie… Jestem za drzwiami. Dobry sposób na spalenie baru”, napisał trzeci, a czwarty powiedział: „Jeśli dam kufel z gorącym kubkiem, nie zapłacę”.
„Niezależny przedsiębiorca. Komunikator. Gracz. Odkrywca. Praktyk popkultury.”
More Stories
Polski Instytut Sztuki Filmowej powołuje nowego prezesa po dymisji Radosława Śmijewskiego
Joanna Lisowska – droga do sławy na polskiej scenie
Ogłoszono tytuły Dni Polskich na rok 2024