Przecław News

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej w Wiadomościach Przecławia.

Butcher mówi, że Beef Australia 2021 ma niezwykłe kawałki, które są równie smaczne jak zwykłe steki

Alison Major – która może być znana jako „Pinch Girl Alison” – czuje się bardziej komfortowo z ostrym nożem w jednej ręce i kawałkiem mięsa w drugiej.

Znany rzeźnik z Rockhampton dla Beef Australia 2021 twierdzi, że rośnie zainteresowanie wykorzystaniem wszystkich części zwłok – od nosa po ogon.

„Lubię jej sztukę” – powiedziała.

“ Projektuj przepisy z dodatkowym cięciem, wykorzystując całe zwierzę i towarzyszącą mu kreatywność – kunszt.

„Jest w tym wiele pasji i dlatego tak bardzo to kocham.

Ładowanie

„Cena wołowiny jest po prostu niesamowita, więc myślę, że to naprawdę ważne, abyśmy zaczęli używać wszystkich tych kawałków.

„Szkocka i polędwica są zbyt drogie – istnieją inne alternatywy, delikatne i aromatyczne”.

Uśmiechnięta kobieta kładzie ręce na biodrach i nosi na niej napisany fartuch "Dziewczyna rzeźnika Alison".
Rzeźnik Alison pasjonuje się sztuką uboju.(

ABC Capricornia: Irene Simler

)

„Są zaintrygowani”.

Pani Major wydała kolację od nosa do ogona w Beef Australia, wyjaśniając, jak rozbić zwłoki i jak wykorzystać każdy kawałek bestii.

Po zakończeniu drobiazgowej pracy polegającej na oddzielaniu tuszy, powiedziała, nawet domowi kucharze mogą pracować z niezwykłymi kawałkami mięsa.

„To tak, jak smażenie steku – kiedy jest odpowiednio przygotowany, jest z łatwością manipulowany przez rzeźnika lub kogokolwiek, kto wie, jak go przyrządzić” – powiedziała.

„Trójkątna kończyna, ogon zadu, mięśnie wewnątrz łydki… niektóre z łopatki, banjo, mała czuła – ludzie są bardziej zainteresowani i zaintrygowani”.

Ładowanie

Pani Major dorastała na ranczu w Okręgowym Regionie Wiktorii i przez prawie 20 lat pracowała w przemyśle mięsnym w Australii i za granicą.

„Mój ojciec jest producentem wołowiny i uwielbiam gotować” – powiedziała.

„Przez wiele lat byłem projektantem żywności.

„Pracowałem w Londynie w małym sklepie mięsnym i byłem pod wielkim wrażeniem sztuki tworzenia noży i związanego z tym rzemiosła.

Przemysł zdominowany przez mężczyzn

Pani Major powiedziała, że ​​praca z innymi kobietami w branży dała siłę.

„Myślę, że to dla nas niesamowity czas, ponieważ jest to zdominowana przez mężczyzn rzecz i możemy być u szczytu kariery” – powiedziała.

„Byłoby miło, gdyby ktoś taki jak ja powiedział, że to naprawdę możliwe – jeśli jesteś tym pasjonatem, możesz wybrać to jako swoją karierę”.

READ  Kupony na jedzenie są używane i znajdują się głównie w kinach i restauracjach szybkiej obsługi