Przecław News

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej w Wiadomościach Przecławia.

Co to jest wieczna zupa?  Wyjaśnij obsesję internetu na punkcie niekończącej się zupy TikTokera

Co to jest wieczna zupa? Wyjaśnij obsesję internetu na punkcie niekończącej się zupy TikTokera

opublikowany: 2023-07-19 T14:44:06

zaktualizowane: 2023-07-19 T14:44:17

Kobieta stała się wirusowa na TikToku po zrobieniu trwałej, niekończącej się zupy leczniczej i podaniu jej nowojorczykom, ale widzowie nie są do końca przekonani.

Wieczna zupa była popularnym daniem w średniowieczu i powstawała przez ciągłe gotowanie i ciągłe uzupełnianie składników jednej porcji zupy.

według Jak działają rzeczyTo, co czyni tę XIV-wieczną polską zupę wyjątkową, to to, że często jest „odtłuszczana i odsączana, pozostawiając po sobie tylko bogaty, ciemny rosół”.

Artykuł jest kontynuowany po ogłoszeniu

Konsumenci zup mogą posmakować złożonego smaku pozostawionego przez różne składniki dodawane podczas różnych iteracji.

Annie Rorda dokumentuje swoje doświadczenia z przygotowywania średniowiecznej zupy o nazwie Perpetual Stew, a TikTok zajmuje się tym.

TikToker stał się wirusowy po zrobieniu wiecznego gulaszu

Podróż Rauwerdy rozpoczęła się w czerwcu, kiedy opublikowała wideo, w którym zapowiedziała, że ​​będzie to robić i udokumentowała to na swoim TikToku, @pracownik. Rauwerda prowadzi również konto na Instagramie o tej samej nazwie, na którym publikuje zrzuty ekranu Dziwactwa, które znalazłem na słynnej stronie Dla publiczności liczącej ponad milion obserwujących.

Artykuł jest kontynuowany po ogłoszeniu

W filmie pokazuje garnek, w którym zmieści się zupa, i mówi, że zaprosiła przyjaciół, aby dodali ich składniki do mieszanki. Aby zachować integralność żywności, How Stuff Works zaleca utrzymywanie zup przez cały czas „około 200 stopni Fahrenheita”.

W kolejnym filmie dwa dni później Rauwerda udowodniła, że ​​oprócz zupy jej przyjaciele dotrzymali obietnicy.

Pokazała klipy swoim przyjaciołom i różne składniki, które przynieśli. Te składniki obejmowały: ząbek czosnku, garść marchwi, ziemniaka, pęczek pietruszki i trochę cebuli, żeby wymienić tylko kilka.

Czwartego dnia wiecznej zupy Rauwerda poinformowała swoich ponad 171 000 obserwujących, mówiąc im, że koper „dominuje w smaku”.

TikToker pozwala widzom uczestniczyć w degustacji i przyrządzaniu zupy

Po sześciu dniach gotowania zupy, Rauwerda zorganizowała spotkanie w ogrodzie w dzielnicy Bushwick na Brooklynie, gdzie nieznajomi mogli dodać do mieszanki, a także spróbować słynnej zupy.

Według TikToka po spotkaniu, Raorda powiedziała, że ​​około 50 osób przyszło i zjadło zupę, i że została zidentyfikowana w historii sklepu spożywczego jako „dziewczyna od zupy”.

Artykuł jest kontynuowany po ogłoszeniu

Od tego czasu Rauwerda gościła jeszcze cztery zupy w dziesiątymI 17I 30I Dzień trzydziesty trzeci gotowania i wydaje się, że wszyscy, którzy go spróbują, pokochają go.

„Zupa była zdecydowanie zupą 4,8 na 5” powiedział gość o imieniu Stu O 17-dniowej zupie, którą właśnie spróbował.

„Uważam, że zupa była świetna” — powiedział inny gość o imieniu Nate.

Rauwerda jest obecnie starzona przez ponad 40 dni i na bieżąco informuje fanów o wszystkim, co dzieje się z zupą, od składników dodawanych po to, kiedy ludzie mają szansę sami jej skosztować, konkretny blog.

Artykuł jest kontynuowany po ogłoszeniu

Nadal informuje widzów na swoim TikToku, ale wydaje się, że nie wszyscy są tego pewni.

Jedna osoba skomentowała: „Czy naprawdę jesteś ciekawy, czy to jest bezpieczne do jedzenia? Bez hejtu, po prostu uwielbiam, kiedy coś się nie psuje?”

Rawarda odpowiedział: „Rosół zawsze się gotuje, więc jest za gorący dla szkodliwych bakterii! Warzywa stają się miękkie, ale staram się je wkładać w strategicznych momentach, żeby zgasły!”

Artykuł jest kontynuowany po ogłoszeniu