Przecław News

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej w Wiadomościach Przecławia.

Jedna z najpopularniejszych restauracji w Brisbane jest tymczasowo zamknięta

Jedna z najpopularniejszych restauracji w Brisbane jest tymczasowo zamknięta

Klienci mają tylko tydzień na odwiedzenie uwielbianej jadalni, zanim zostanie ona gruntownie odnowiona przez sushi room, SK Steak & Oyster i tego samego projektanta.

Gerard's Bistro na James Street w Fortitude Valley będzie zamknięte z powodu remontu.
Gerard’s Bistro na James Street w Fortitude Valley będzie zamknięte z powodu remontu.dostarczone

Popularne Gerard’s Bistro na James Street zamknie swoje usługi obiadowe w sobotę, 1 lipca, ogłosiło w zeszłym tygodniu na swojej stronie na Instagramie.

Restauracja zostanie następnie poddana szeroko zakrojonej dwumiesięcznej renowacji, prowadzonej przez projektanta i architekta Jareda Webba.

Webb wcześniej pracował dla Richards & Spence i brał udział w projektowaniu i realizacji wielu projektów renomowanej firmy architektonicznej, w tym Sushi Room, SK Steak & Oyster i Same Same.

Tymczasowe zamknięcie oznacza koniec ery dla jednej z najpopularniejszych nowoczesnych restauracji w Brisbane.

„Myślę, że restauracja potrzebuje aktualizacji” – powiedział właściciel Johnny Mubarak w tym nagłówku.

„Jego dom. Tu pracujemy i bawimy się… W tym też chcemy się dobrze czuć.”

Johnny Mubarak, jego właściciel

„Chociaż kochamy to i tak wielu naszych klientów, czujemy, że mamy coś innego do zaoferowania. Chcemy jeszcze bardziej podnieść poziom doświadczenia, a projektowanie jest tego częścią”.

„Również dla siebie, dla naszych pracowników, dla naszej rodziny – po prostu chcemy tej nowej przestrzeni, w której jest to nowa forma ekspresji.

„To jest praca dla nas.

„Jego dom. Tutaj pracujemy i bawimy się. Spędzamy tam 80 procent czasu, więc też chcemy się dobrze czuć”.

Nowa jadalnia restauracji zostanie zaprezentowana w ciepłym minimalizmie z „pięknymi motywami” mającymi oddać hołd Lewantowi – we współczesnym Libanie, Syrii, Jordanii, Palestynie, Izraelu, Egipcie i Turcji.

READ  Student New York University został skrytykowany w Internecie za artykuł o „wrogich” Włochach we Florencji

Gerard’s ewoluował wraz ze sceną restauracyjną Brisbane przez 11 lat swojego istnienia. Znany szef kuchni, Ben Williamson, odcisnął swoje piętno na początkach działalności restauracji dzięki swoim progresywnym interpretacjom potraw z Bliskiego Wschodu.

Goście mogli się zastanawiać, czy najlepsze lata restauracji minęły, kiedy Williamson odszedł pod koniec 2018 roku, aby otworzyć własną restaurację Agnes (a później Bianca i Agnes Bakery, a także zostać współwłaścicielem Same Same i Honto), ale wtedy Mubarak zatrudnił Gwiazda Sydney, Adam Wolfers (wcześniej Est, Marque, Monopole, Yellow, Ételek), który wykorzystał swoje aszkenazyjskie i sefardyjskie korzenie, popchnął listy Gerrarda w nowych kierunkach.

„Wiele się nauczyłem od tych dwóch szefów kuchni” — mówi Mubarak.

Tymczasowe zamknięcie oznacza koniec ery dla jednej z najpopularniejszych nowoczesnych restauracji w Brisbane.
Tymczasowe zamknięcie oznacza koniec ery dla jednej z najpopularniejszych nowoczesnych restauracji w Brisbane.dostarczone

Ben naprawdę zagłębił się w kuchnię Bliskiego Wschodu. Mocno naciskał, czerpiąc z tradycji i czyniąc ją progresywną. To było bardzo mocne i istotne i naprawdę rezonowało z kolacją.

Następnie Adam udał się dalej do Lewantu, Afryki Północnej, a nawet obszarów takich jak Jemen. Kto by pomyślał, co z tym zrobił: kurczak Hawij, zak i chleb mulawash.

Wolfress opuścił Gerrard’s Bistro w marcu, aby skupić się na swoim zdrowiu po udarze mózgu w 2022 roku.

Szefowa kuchni Juliet Malkovich również rozstała się z restauracją. Mubarak spodziewa się mianować nowego szefa kuchni do czasu ponownego otwarcia Gerard’s, co wstępnie zaplanowano na połowę września.

READ  Twitter rezygnuje z tagów multimedialnych w ramach najnowszych zmian

Gerard’s Bar, po drugiej stronie Little James Street, będzie otwarty siedem dni w tygodniu na czas remontu Gerard’s Bistro, oferując rozszerzone menu obejmujące dania z restauracji.

„To było niesamowite 11 lat” – mówi Mubarak.

„Otrzymaliśmy duże wsparcie ze strony całej społeczności. To napawa mnie dumą, ze wsparciem mieszkańców mojego rodzinnego miasta. To było bardzo zachęcające.”

Shi zmarłMatt Shea jest redaktorem ds. żywności i kultury w Brisbane Times. Jest redaktorem i byłym redaktorem naczelnym w Broadsheet Brisbane i pisał dla Escape Magazine, Qantas Magazine, The Guardian, Jetstar Magazine, SilverKris i wielu innych.

od naszych partnerów