Na światowym wydarzeniu KFC zrobiło coś zupełnie innego niż jeden z ich najpopularniejszych elementów składu i myśleli, że fani z tego powodu „oszaleją”.
Jak brzmi dla ciebie zakurzona pałeczka z Kentucky w kolorze złotym?
Niesamowity? Tak.
A co, jeśli został posypany komosą ryżową?
La Di Da Drumstick (znana również jako Fried Gold) to jedna z 11 wyjątkowych potraw, które fani KFC mogą spróbować w ramach pierwszej międzynarodowej restauracji fast food w Sydney.
Opracowany we współpracy z Chef Patron i właścicielem Neil Sidney. Restauracja, Nellie Robinson (znana również jako Król Australii), fani Kentucky Fried Chicken zabiorą się w zupełnie inną kulinarną podróż, podczas której najlepsze dania pułkownika wznoszą się na nowe wyżyny w teatralny i zabawny sposób.
Jedenaście dań będzie zawierało słynne pozycje i składniki menu KFC, a jednymi z najbardziej „oszałamiających” są świeca bulionowa, która dosłownie topi się, pozwalając zanurzyć ciasto ziemniaczane w „wosku”.
Innym szalonym daniem jest Tongue Twister, który polega na podniesieniu talerza i liżeniu twarzy pułkownika, aby delektować się smakami pomidorów KFC, sałaty i majonezu paprykowego.
Są też „zwykłe” dania, takie jak doładowane skrzydełka, gotowane na węglu drzewnym, kurczak popcorn z zupą selerową i gnocchi z grzybami i bazylią.
„Chcieliśmy przenieść naszego słynnego Kentucky Fried Chicken na wyższy poziom, aby zaprezentować świeżą, wysokiej jakości żywność, której codziennie używamy w naszych restauracjach” – powiedziała news.com.au Kristi Woolrich, dyrektor ds. marketingu w Kentucky Australia.
„[So] Czy jest lepszy sposób niż stworzenie wrażenia odkurzania w cyklu la-di-da 11.
„Menu degustacyjne zaprezentuje nasze najpopularniejsze pozycje menu w dekadencki i zaskakujący nowy sposób poprzez pierwsze na świecie doświadczenie kulinarne, o którym wiemy, że nasi fani oszaleją”.
Powiedziała, że chociaż nie chce zbyt wiele rozdawać, fani będą mieli „prawdziwą zabawę”.
„To jest światowej klasy i jedyne w swoim rodzaju doświadczenie dla fanów KFC i gwarantuję, że nie będą zawiedzeni”.
Właścicielka restauracji Nelly Robinson określiła tworzenie cyklu odkurzania jako „spełnienie marzeń”.
„Jako odwieczny fan KFC, robienie 11-daniowych degustacji z ich ulubionymi pozycjami w menu i przenoszenie ich na wyższy poziom było spełnieniem marzeń” – powiedziała Nelly.
„W przypadku menu wziąłem 11 dań z KFC i ponownie wyobraziłem sobie, jak powstały smaki i tekstury, wykorzystując moje doświadczenie w odkurzaniu menu, aby naprawdę zachwycić fanów”.
Jedynym minusem tego nowego projektu jest to, że będzie trwał tylko trzy noce – od 1 kwietnia do 3 kwietnia.
Sesje usuwania kurzu będą odbywać się każdego wieczoru o godzinie 17:00 i 20:30 w tajnym miejscu w Aleksandrii w Sydney.
Za 75 USD za osobę, goście otrzymają 11 dań wraz z doskonałymi winami, które pasują do każdego przysmaku la di da.
Aby mieć pewność, że zyski idą na dobry cel, KFC przekazuje 100 procent zysków swoim partnerom filantropijnym: The Black Dog Institute, ReachOut Australia i Whitelion.
Fani Lucky KFC zostaną powiadomieni, jeśli przybędą na miejsce podczas wieczornej degustacji KFC, która odbędzie się 23 marca.
Wszystkie szczegóły, w tym lokalizacja i miejsca siedzące, zostaną udostępnione gościom po potwierdzeniu rezerwacji.
Więcej informacji można znaleźć tutaj.
„Całkowity miłośnik kawy. Miłośnik podróży. Muzyczny ninja. Bekonowy kujon. Beeraholik.”
More Stories
Narodowy Bank Zjednoczonych Emiratów Arabskich stwierdził, że poniedziałkowa przerwa w świadczeniu usług, która dotknęła klientów, nie była cyberatakiem
Stopy procentowe w Polsce są stabilne; Nowe prognozy gospodarcze są zgodne z oczekiwaniami Artykuły
Ekspert ds. kredytów hipotecznych Mark Burris odpowiada na pytanie nurtujące każdego właściciela domu