Przecław News

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej w Wiadomościach Przecławia.

Szef kuchni ujawnia dziwaczne wymagania żywieniowe A-listera

Szef kuchni ujawnia dziwaczne wymagania żywieniowe A-listera

Światowej sławy szef kuchni — który gotował dla takich gwiazd jak Madonna, Anna Wintour, a nawet zmarła królowa — rozlał się na najbardziej dziwaczne zamówienia z listy A.

Anna Wintour z Vogue niedawno ujawniła w filmie, że nigdy nie wyjaśni, w jaki sposób decyduje, kogo zaprosić na Met Gala.

Schroeter, współzałożyciel, a obecnie szef kuchni Becket’s Restaurant w Sydney, wcześniej pracował w kuchniach w ekskluzywnych lokalizacjach, takich jak hotel Savoy w Londynie i Royalton w Nowym Jorku.

Porozmawiaj z podcastem news.com.au mam dla ciebie wieściKucharz już dawno opisał dziwną zmianę menu magazynu Vogue Redaktor Anna Wintour nabijała się, ilekroć przechodziła przez jego restaurację.

„Kiedyś jadła obiad przynajmniej raz lub dwa razy w tygodniu [at the restaurant] I ma swój własny stół… ale przechodzi przez różne fazy [of eating],” Powiedział.

„W pewnym momencie mieliśmy cudownego tuńczyka – wszyscy go jedli. Ale ona nie lubiła świeżego tuńczyka, więc przynosiła własnego tuńczyka z puszki i podawała go kelnerowi, który wręczał go obsługującemu, i [he’d] Zanieś to do kuchni.

„Więc mam zamiar zrobić tę piękną sałatkę nicejską, a potem otworzę puszkę tuńczyka i położę ją na wierzchu. A ona to uwielbiała”.

Wintour BYO zjadła tuńczyka z puszki. Zdjęcie: Angela Weiss/AFP

Schroeter podzielił się szczegółami, kiedy ikona mody Karl Lagerfeld przybył do swojej restauracji z świtą „około 10 do 12 osób” późno w nocy po pokazie na wybiegu i zamówił „amerykańskiego hot doga z frytkami”.

Reszta stołu – same piękne, dobrze dopasowane garnitury – powiedziała: „Tak, ja też taki wezmę”. Więc to pojawia się w kuchni i mówimy: „Nie mamy nic z tego!”

Schroeter powiedział, że po desperackiej walce znaleźli rozwiązanie: pobiegli do lokalnego sprzedawcy ulicznego i szybko kupili tuzin hot dogów, zanim zamkną o północy.

READ  Bar Milwaukee Bay View, w którym gości zwycięzca konkursu Drink Masters Netflix

Jednak pracownicy kuchni zdali sobie wtedy sprawę, że brakuje im ważnej części dania – frytek.

„Więc wysłaliśmy drugiego pracownika do McDonalda, żeby kupił frytki i wrócił” – powiedział Schroeter.

Nakładamy to na talerze, wysyłamy i… [Lagerfeld] Powiedział, że to najlepszy posiłek [he’d had] Przez długi czas.”

Wczytuję osadzanie…

— powiedział Schroeter IGNFI Gospodarz Andrew Bucklow został również zatrudniony jako jeden z czterech szefów kuchni do obsługi 37. urodzin Madonny w hotelu Delano w Miami.

Powiedział: „Zarezerwowała to miejsce na swoje urodziny, otaczała ją ochrona, podróżowała z czterema szefami kuchni z całego kraju… i każdy z nich wybrał określone danie, które lubiła jeść”.

„I przyleciałem tym, którego nazywam „łososiem madonna”. To szczególny rodzaj łososia i kroimy go jak motyla, podajemy z kruszonym ogórkiem, daktylami, orzechami włoskimi, startym koprem włoskim, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, słodką bazylią — a potem całe danie rozjaśnia łososia.

„Jest zdrowe, dobre dla ciebie… Było super, trzy dni tam i wszystko, co musiałem zrobić, to jeden talerz. To była najlepsza praca, jaką kiedykolwiek miałem.”

Pomimo ich bliskości, Schroeter spotkał „na krótko” Materialną Dziewczynę – ale opisał ją jako „uroczą, piękną kobietę”.

„Zwłaszcza, gdy wie, że gotujesz jej ulubione danie” – zażartował.

Schroeter gotował dla prawdziwych członków rodziny królewskiej — i królów popu, takich jak Madonna.

Ale być może najsłynniejszym Schroeterem, jaki kiedykolwiek ugotował, była prawdopodobnie zmarła królowa Elżbieta, która szła do londyńskiego hotelu Savoy na swoje ulubione danie – brzoskwiniową melbę.

Podczas gdy szefowie kuchni w wieku od 50 do 80 lat w kuchni luksusowego hotelu zawsze wiedzieli, że członek rodziny królewskiej ma zamiar wejść – „mają ciężko uzbrojonych ochroniarzy przechodzących przez kuchnie z wilczurami” – to było zamówienie na deser to zdradziło wizytę królowej.

READ  On je. On ogląda. Do. - Chicago Jazz Festival, jesienne programy telewizyjne i filmy oraz Scofflaw Review

„[The royals] Zawsze jadał w jednej z siedmiu prywatnych sal bankietowych, ale wiedzieliśmy, że to królowa, ponieważ zawsze kochała Peach Melbę — więc wiedzieliśmy, że kiedy do prywatnej sali przychodzi od siedmiu do dziesięciu brzoskwiniowych Melp, królowa musi być w prywatnym pokoju Melby, powiedział Schroeter.

Jeśli chcesz spróbować dań, które szef kuchni tworzył dla celebrytów i członków rodziny królewskiej, 30 marca organizuje imprezę w restauracji Becketta „Dostanę to, co zjesz”.

Będzie współgospodarzem Ed Halmagyi i będzie zawierał wiele potraw z mam dla ciebie wieści wywiad, w tym ulubiony łosoś Madonny i brzoskwinia Melby, którą uwielbiała królowa.

Szczegóły można znaleźć Tutaj.