Przecław News

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej w Wiadomościach Przecławia.

Parmezan nie jest weganinem i ludzie są „zniesmaczeni” |  Świergot

Parmezan nie jest weganinem i ludzie są „zniesmaczeni” | Świergot

Mało znany fakt dotyczący bardzo popularnego sera wywołał kontrowersje, gdy ludzie zmagają się z nowymi informacjami.

Parmezan, znany również jako Parmigiano-Reggiano, jest podobno wegański, jak zdecydowana większość serów.

Jednak parmezan jest jednym z kilku serów wytwarzanych z podpuszczki zwierzęcej, która pochodzi z czwartej wyściółki żołądków przeżuwaczy, zwykle młodych.

Sery wegańskie są wytwarzane z ubitego mleka.

Ten zabawny fakt wprawił wielu w szok po tym, jak ktoś udostępnił go w mediach społecznościowych, wywołując oburzenie, słońce raporty.

Jeden z użytkowników Twittera powiedział: „Dzisiaj byłem w moim wieku, kiedy dowiedziałem się, że parmezan robi się z żołądka młodej krowy i mogłem płakać”.

Wielu było zniesmaczonych tym objawieniem, a wielu przyznało, że nie miało pojęcia, że ​​nie jest to opcja przyjazna weganom.

„przerażające! Ktoś powiedział: dlaczego mielibyśmy jeść cokolwiek dla dzieci jako gatunku.

„Wow, nigdy wcześniej tego nie słyszałem!” Inny zgodził się, że nabiał jest naprawdę przerażający.

Jak ktoś inny skomentował: „To jest naprawdę obrzydliwe. Nie chcę kolejnego sera w moim życiu”.

„Po prostu nie mogę… Skończyłem”, zgodził się czwarty.

„Ja też nigdy nie wiedziałem, to jest do bani” – napisał spanikowany użytkownik.

Nadzieja nie jest jednak stracona dla wszystkich miłośników parmezanu, ponieważ według organizacji zajmującej się dobrostanem zwierząt PETA wiele marek zamiast tego używa teraz podpuszczki roślinnej.

Poinformuj innych, że wegańskie i wegańskie sery są dostępne i zachęć ich do spróbowania nowości na rynku.

Ser parmezan jest uwielbiany w rodzimych Włoszech i tradycyjnie używa tylko trzech składników; mleko, sól i koagulant, opcja raporty.

W Australii supermarkety oferują zarówno tradycyjną wersję importowaną z Włoch, jak i lokalną imitację.

Parmezan jest serem chronionym z Dominium pochodzenia (ChNP), co oznacza, że ​​nie może nosić tej nazwy bez przestrzegania rygorystycznych europejskich procedur testowania i testowania.

READ  Fałszywe inwazje Chin na Tajwan pokazują, że Pekin jest gotowy do wojny z Zachodem

Przepisy te nie obejmują Australii, wyjaśniono w publikacji, co oznacza, że ​​Kraft może również oznaczyć tarty ser w zielonym pudełku „parmezanem”, mimo że zawiera proszek celulozowy i sorbinian potasu i może nie pochodzić z Włoch.

– Z słońce