Przecław News

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej w Wiadomościach Przecławia.

Profesjonalny szef kuchni zachwyca przepisem na puree ziemniaczane z niesamowitym składnikiem

Profesjonalny szef kuchni zachwyca przepisem na puree ziemniaczane z niesamowitym składnikiem

Shania O’Brien dla Daily Mail Australia

23:48 28 lutego 2023 Zaktualizowano o 23:54 28 lutego 2023

  • Najlepszy szef kuchni w Melbourne, Robbie Bell, używa soku z cytryny do swoich puree ziemniaczanego
  • Kontrowersyjnie dodaje też do potrawy gałkę muszkatołową i oliwę z oliwek

Najlepszy szef kuchni ujawnił, jak zrobić doskonałe puree ziemniaczane, używając dwóch tajnych i nieoczekiwanych składników.

Urodzony w Wielkiej Brytanii Rubinowy dzwonek Jest właścicielem i szefem popularnej wędliny Larder City Restauracja w Melbourne.

Były adwokat słynnego szefa kuchni, Hestona Blumenthala, używa gałki muszkatołowej, wyciska trochę cytryny na puree ziemniaczanym i dodaje odrobinę cierpkości.

— powiedział Bill V wideo.

Używa ziemniaków, masła, soli, pieprzu, oliwy z oliwek, mleka, gałki muszkatołowej, mleka i cytryny.

Najlepszy szef kuchni ujawnił, jak zrobić idealną miskę puree ziemniaczanego, używając tylko podstawowych materiałów kuchennych i jednego tajnego składnika

Szef kuchni najpierw obrał ziemniaki i pokroił je na ćwiartki – tak, aby wszystkie kawałki były tej samej wielkości.

Dodaj je do dużego garnka z wrzącą, osoloną wodą przed obniżeniem ciepła i delikatnym gotowaniem ziemniaków.

Następnie dzwonek odcedza ziemniaki, suszy je na patelni i odkłada na bok.

Po podgrzaniu odrobiny masła w rondlu szef kuchni przepuszcza ugotowane ziemniaki przez sokowirówkę Molly i dodaje je na patelnię.

„Możesz też przetrzeć to, jeśli to łatwiejsze” – powiedział.

W kolejnych krokach do puree ziemniaczanego dodał oliwę z oliwek, mleko i szczyptę gałki muszkatołowej.

Szef kuchni dodał: „Powinieneś trochę zamieszać łyżką i spróbować, aby sprawdzić, czy potrzebujesz więcej przypraw”.

A jeśli chodzi o prosty składnik, który robi różnicę na całym świecie, Bill wyciska cytrynę na swoje puree ziemniaczane, aby uzyskać ostateczny szlif.

„Lubimy trochę kwaskowatości, więc dodaję trochę cytryny – to takie proste” – powiedział.

Ruby Bell używa ziemniaków, masła, soli, pieprzu, oliwy z oliwek, mleka, gałki muszkatołowej i cytryny
Po podgrzaniu w rondlu odrobiny masła szef kuchni wkłada ugotowane ziemniaki do sokowirówki Molly

Jak zrobić puree ziemniaczane

składniki:

6 średniej wielkości słodkich ziemniaków

sól

Pieprz

1/2 cytryny

4 łyżki masła

Oliwa z oliwek

Gałka muszkatołowa

READ  „Trójkąt smutku” zdobył Złotą Palmę na Festiwalu Filmowym w Cannes

Leben

droga:

  • Ziemniaki obrać i pokroić na kawałki podobnej wielkości
  • Dodaj je do wrzącej osolonej wody
  • Zmniejsz ogień i gotuj do miękkości
  • Odcedź i osusz ziemniaki na patelni
  • Dodaj masło do innego rondla i rozpuść
  • Włóż ziemniaki do sokowirówki moule lub zmiksuj je przed dodaniem do masła
  • Dodaj trochę mleka do naczynia, a następnie posyp solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku
  • Wlej 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelnię i dobrze wymieszaj
  • Połóż trochę cytryny na wierzchu
  • Cieszyć się!

Wielu było zszokowanych nagłym dodatkiem szefa kuchni z Melbourne do jego tłuczonych ziemniaków.

„Cytryna w puree?” W życiu o tym nie słyszałem! Kobieta skomentowała wideo Bella.

„Gałka muszkatołowa i cytryna są bardzo interesujące – zdecydowanie muszę spróbować następnym razem.”