Przecław News

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej w Wiadomościach Przecławia.

Mężczyzna z Melbourne zarabia 540 000 $ na zamknięciu sprzedaży Monkey 99 w Coles

Mężczyzna z Melbourne, który rzucił swoją codzienną pracę, aby zrealizować swój prosty pomysł, nie miał pojęcia, że ​​zamieni go w mega supermarket, czyniąc go milionerem.

Australijczyk nie miał pojęcia, że ​​jego obsesja na punkcie masła orzechowego zmieni go w milionera.

Nick Sheridan, lat 40, mieszkał w Londynie z żoną w 2013 roku, kiedy miał moment żarówki.

„Trenowałem do maratonu i starałem się jeść tak czysto, jak to możliwe, więc zacząłem robić własne masło orzechowe i próbować innych maseł orzechowych” – powiedział Nick news.com.au.

„Chciałem tylko prostego, pysznego jedzenia, a ze względu na słodycze nie chciałem się tego pozbawiać i przestrzegać ścisłej diety.

„Masło orzechowe stało się dla mnie punktem centralnym – jest całkowicie naturalne, napakowane białkiem i dodaje energii”. Mniej więcej w tym samym czasie światowy apetyt na czyste białka roślinne zaczął gwałtownie rosnąć, więc ja wiedziałem, że będzie zainteresowanie moimi dziełami.

Po powrocie do Melbourne z Wielkiej Brytanii zrezygnował z pracy w mediach i skupił się na zdobyciu przepisu na czekoladowe masło orzechowe.

I tak zrobił, a produkt był sprzedawany w niezależnych sklepach spożywczych w Melbourne w następnym roku.

Ale dopiero jego marka – 99th Monkey – zwróciła uwagę Colesa w 2018 roku, kiedy wszystko zaczęło się poprawiać.

„Coles dał nam szansę na mały sklep w Surrey Hills (Melbourne), który był świetnym rozwiązaniem dla małej firmy, aby przetestować swoje produkty i uzyskać tak świetną ofertę” – powiedział Nick.

„Ale to było również bardzo przerażające, ponieważ byłem dziennikarzem, który zaryzykował i tak naprawdę nie wiedział, co robię, a potem nagle został zgromadzony w Coles – i pomyślałem: „Gdzie stąd idziesz. „Musiałem zmierzyć się z tym syndromem oszusta”.

Na szczęście dla Nicka jego ciężka praca i poświęcenie opłaciły się po tym, jak Coles, ku swemu szokowi, zdecydował się na sprzedaż dwóch swoich produktów (masła kakaowego oraz migdałów i migdałów naturalnych) w 800 swoich flagowych sklepach w całym kraju.

READ  CBD przygotowuje się na gospodarcze skutki nowych ograniczeń dotyczących COVID-19

Tylko w ciągu ostatnich czterech miesięcy produkty Nicka za 7 dolarów wygenerowały 540 000 dolarów sprzedaży, podczas gdy zeszłoroczny przyniósł aż 900.000 dolarów sprzedaży.

Skromny właściciel firmy powiedział, że jest „niezwykle wdzięczny” dużemu detaliście za to, że dał mu tak „cudowną okazję”.

Jednak chociaż odnotował gwałtowny wzrost sprzedaży, zwłaszcza podczas blokady, nie obyło się bez wyzwań.

„Podobnie jak wszyscy na świecie, zwłaszcza ludzie, którzy mają małe firmy, początek pandemii Covid był naprawdę przerażający” – powiedział Nick.

„Chociaż ludzie nie wpadali w panikę, kupując fantazyjne masło orzechowe tak samo jak papier toaletowy, nadal widzieliśmy niewielki wzrost sprzedaży, ale w kwietniu ubiegłego roku świerszcze tak.

„Nic się nie stało, że musieliśmy wstrzymać produkcję na około dwa tygodnie.

„Ale na szczęście znowu zacząłem wybierać i od tego czasu nie przestałem”.

Nick powiedział, że jego sukces zawdzięcza smakowi jego produktów.

„Szczerze wierzę, że robimy najsmaczniejsze masło orzechowe na świecie i nie mówię tego bez potwierdzenia tego” – powiedział ojciec dwójki dzieci.

„Odebraliśmy to konsumentom i właśnie to robimy — jesteśmy małym producentem i nadal wytwarzamy go sami w małych partiach i mamy praktyczny proces.

„Produkt wytwarzamy i dostarczamy bardzo szybko – do końca tygodnia będzie na półkach z piękną, pełną konsystencją i świeżością.”

Bestsellerem Colesa jest alternatywa Aussie Nutella – migdałowe masło kakaowe, które zawiera tylko cztery składniki – prażone migdały, cukier kokosowy, masło kakaowe i kakao.

99 małp Obecnie jest to pełnoetatowa operacja, w której co roku wypompowuje się prawie 1 milion dolarów w masłach orzechowych, podczas gdy Nick przygotowuje się do kolejnego ekscytującego wyzwania firmy – ogłaszania planów globalnej ekspansji i nowych produktów.

„Wszystkie nasze produkty są wegańskie, bezglutenowe, wolne od GMO i bez węgla” – dodał.

READ  Norges Bank podniesie dziś 50 punktów bazowych

Oprócz tego, że jesteśmy neutralni pod względem emisji dwutlenku węgla, zrównoważyliśmy dodatkowy kilogram gazów cieplarnianych za każdy sprzedany kilogram masła orzechowego. To sprawia, że ​​jesteśmy jedną z niewielu firm spożywczych działających pozytywnie na klimat w Australii”.

Przeczytaj powiązane tematy:Melbourne